Wednesday, 18 December 2013

Jus kiwi



    Assalamualaikum semua.... Hari ni aku cuma nak share resepi minuman jus kiwi yang sangat mudah dan segar. Bahan-bahan pun tak banyak. Hari ni mood nak baking tak berapi rajin sikit. Sebabnya, bila jenguk kat luar nampak tu nampak mendung ja.. Mata ni mula la rasa berat... Kalau dapat bantal memang best.. Berita pun ada bagitau kata gelombang banjir yang ke-2 akan datang. Lepas ni kena bersiap sedia la... Takat sini la dulu nooo... Bye...



Jus kiwi


Bahan-bahan ( 2org )

-1biji buah kiwi
-1/2gelas susu segar
-1 1/2gelas air masak
-susu pekat/gula ikut kemanisan yg dikehendaki


Cara-cara
  1. Blend kiwi dengan susu. Masukkan air masak dan tambah susu pekat/gula ikut kemanisan.
  2. Tuang ke dalam gelas dan masukkan ais kiub.



Nyaman tekak...

4 comments:

  1. nyamannya
    suka kiwi masam2 manis

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol 2...
      mnum wak2 cuaca pns memang syokk...

      Delete
  2. Assalam syapex...fuh, segar jus kiwi nih. Menggoda betul nengok gambarnya. Sesuai dik, dgn cuaca panas sekarang ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. panas2 ni memang nk benda yg sejuk2...

      Delete

harap maaf kalau saya lewat atau tak sempat balas komen anda ...