Assalamualaikum.... Ok, hari ni kita layan biskut raya yang last sekali... Lepas ni boleh la layan resepi kek pulak.... Jangan muak la kalau asyik dok ngadap resepi biskut selama dua tiga minggu ni... Untuk biskut ni, aku cuba dari majalah saji keluaran edisi bulan jun... Bila tengok resepi biskut ni, memang nampak mudah... Semudah ABC... Hehehehee... Resepi ni dari kak zila... Tahniah kak zila sebab resepi akak dapat disiarkan dalam majalah saji untuk keluaran bulan jun tu... Jom tengok resepinya...
Majalah Saji Jun 2014
Resepi : Norazila Saim
Bahan-Bahan
-150gm almong strip - panggang 8 minit
-150gm rice krispies
-50gm buah kismis
-50gm nutella
-200gm coklat susu compound
-200gm coklat gelap compound
Cara Menyediakan
- Cairkan coklat dengan nutella secara double boiler
- Masukkan badam, rice krispies dan kismis ke dalam coklat yang dicairkan.
- gaulkan coklat dan bahan-bahan tadi hingga sebati.
- Sudukan ke dalam cawan kertas kecil.
- Hias mengikut cita rasa anda. Sejukkan dan masukkan ke dalam bekas kedap udara.
Salam. Boleh share bahan utk topping x? Look nice!
ReplyDeletew'salam...
Deleteutk topping sy cairkn white chocolate secara double boiling dan letak pewarna. gaul sebati & masukkn dlm piping bag. bt corak bulatan ats bskt tu...