Sunday, 26 January 2014

Biskut Lapis Cheese



   Assalamualaikum semua.... Agak lama jugak la aku tak update blog ni... So, hari ni aku nak update pasal kemarin punya cerita... Hari ni dah habis pun Biskut Lapis Cheese ni... Mau tak habis cepat... Sedap punya pasal makan pun tak mau berhenti laaa... Rasa rugi la pulak sebab aku buat separuh adunan... Tak pa, bila ada masa nanti boleh aku buat lagi... Apa tunggu lagi, jom kita tengok resepi kat bawah ni... Jom-jommm...




Biskut Lapis Cheese
C & P : Evelyn Gemina


Bahan-Bahan

Bahan A
-250g cream cheese
-1/2 tin / 250g susu pekat

Bahan B
-1 paket biskut masin (saya guna Golden cracker Julie's)

Bahan C
-Oat / nestum
# saya guna dua2 sekali (Quacker oat with cereal)


Cara-Cara
  1. Sediakan loyang false bottom pan segiempat bersaiz 8 inci, supaya mudah untuk keluarkan dari acuan nanti. Alaskan dasar loyang dengan plastic wraper.
  2. Pukul bahan A hingga lembut & berkrim. Ketepikan.
  3. Susun biskut dengan kemas dalam loyang.
  4. Sapukan rata adunan cheese sedikit atas biskut yang disusun tadi. Taburkan dengan bahan C.
  5. Ulang semua proses tadi hingga biskut & adunan cheese habis. Tutup & sejukkan 1-3 jam atau semalaman baru dipotong.




Selamat Mencuba



6 comments:

  1. Assalamualaikum...
    nampak sedap & menarik...resepi pun nampak mudah jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'slam...
      sgt sdp... dah la 2 mudah pulak...

      Delete
  2. salam syapex..

    memang sedap lapis cheese ni kan..simple ja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'slam...
      btol 2...
      mudah pn mudah...

      Delete

harap maaf kalau saya lewat atau tak sempat balas komen anda ...