Wednesday, 29 June 2016

Kek Lapis Intan Terpilih


     Assalamualaikum semua... Ya Allah, lamanya aku tak update blog... Last sekali aku update masa 1 Ramadhan hari tu... Ni tinggal lebih kurang satu miggu lagi nak raya baru aku timbul... Nampak sangat aku ni malas masa bulan puasa... Bukan malas apa, malas nak masak jaa... Huhuuu.... Mintak maaf la ye kalau sapa-sapa yang mai jenguk tengok tak da resepi baru yang aku update... So, hari ni aku tebus kesalahan tu dengan update serepi kek lapis untuk hari raya nanti... Tak mau tulis panjang-panjang sebab sat gi nak update benda lain pulak.... Bye.... Selamat mencuba...


By: AlongRoz@HomeKreation
Saiz 9" persegi

BAHAN2:
16oz Butter
1/2 gelas / 90g Gula
10 bj Telur
1 cwn Susu Pekat
1½ gelas / 190g Tepung HongKong
1 gelas / 260g Serikaya
200g Horlick
½ cwn Santan Pekat
1 sb Ovalet
1 sb Pes Pandan
2 bungkus SaltCheese Crackers



CARA2:
  1. Pukul butter & gula sehingga kembang. Masukkan ovalet, telur satu-persatu sambil di pukul. Masukkan pes pandan, tepung, horlick, serikaya, susu pekat & santan.
  2. Ratakan 6 sb adunan ke dlm tin yg di lapik & minyakkan. Bakar sehingga keperangan & tekan dgn penekan kek sehingga rata. Ulangi selapis lagi & susun biskut di atas nya. Ulangi 2 lapis adunan & biskut sehingga sehingga habis.



No comments:

Post a Comment

harap maaf kalau saya lewat atau tak sempat balas komen anda ...