Tuesday 5 September 2017

Kek Lapis Black Shadow


     Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.... Hari ni baru berkesempatan untuk update resepi kek lapis masa raya korban haritu... Untuk permulaan aku share yang ni dulu. Esok atau lusa aku update lagi dua resepi... Selamat mencuba....



Kek Lapis Black Shadow
Resepi Asal : Nurul Kitchen ( Resepi Mama Kent )
Loyang 8x8

Bahan-Bahan
500 gm pure butter scs / golden churn
80 gm gula halus
1 sdm ovelate
10 biji telur gred A
300 gm susu pekat manis
150 gm nutella / coklat cooking
150 gm coklat ice cream powder
20 gm black coco powder
1 sdm cocoa powder
2 sdm coklat paste
sedikit black colour
350 gm tepung hong kong
1 botol coklat cadbury
1 bungkus biskut jejari cadbury

Cara-Cara
  1. Pukul butter, gula dan ovelate hingga kembang dan putih.
  2. Masukkan telur satu per satu kemudian masukkan susu pekat, nutella, black coco powder, coco powder, coklat paste dan tepung hong kong. Gaul hingga sebati.
  3. Bakar menggunakan api atas 130C. Bakar dua lapis, kemudian baru susun coklat cadbury. Ulang langkah yang sama untuk biskut jejari cadbury dan coklat cadbury. Buat hingga habis.
  4. Sejukkan sebelum disimpan dalam peti sejuk. Pastikan kek dalam keadaan suhu bilik apabila hendak dipotong.



2 comments:

harap maaf kalau saya lewat atau tak sempat balas komen anda ...