Assalamualaikum semua.... Agak lama jugak la aku tak update blog ni... So, hari ni aku nak update pasal kemarin punya cerita... Hari ni dah habis pun Biskut Lapis Cheese ni... Mau tak habis cepat... Sedap punya pasal makan pun tak mau berhenti laaa... Rasa rugi la pulak sebab aku buat separuh adunan... Tak pa, bila ada masa nanti boleh aku buat lagi... Apa tunggu lagi, jom kita tengok resepi kat bawah ni... Jom-jommm...
Biskut Lapis Cheese
Sumber : Sabariah Bahasar
C & P : Evelyn Gemina
Bahan-Bahan
Bahan A
-250g cream cheese
-1/2 tin / 250g susu pekat
Bahan B
-1 paket biskut masin (saya guna Golden cracker Julie's)
Bahan C
-Oat / nestum
# saya guna dua2 sekali (Quacker oat with cereal)
Cara-Cara
- Sediakan loyang false bottom pan segiempat bersaiz 8 inci, supaya mudah untuk keluarkan dari acuan nanti. Alaskan dasar loyang dengan plastic wraper.
- Pukul bahan A hingga lembut & berkrim. Ketepikan.
- Susun biskut dengan kemas dalam loyang.
- Sapukan rata adunan cheese sedikit atas biskut yang disusun tadi. Taburkan dengan bahan C.
- Ulang semua proses tadi hingga biskut & adunan cheese habis. Tutup & sejukkan 1-3 jam atau semalaman baru dipotong.
Selamat Mencuba
Assalamualaikum...
ReplyDeletenampak sedap & menarik...resepi pun nampak mudah jer..
w'slam...
Deletesgt sdp... dah la 2 mudah pulak...
salam syapex..
ReplyDeletememang sedap lapis cheese ni kan..simple ja..
w'slam...
Deletebtol 2...
mudah pn mudah...
Bestnyaaa...
ReplyDeletesgt best...
Delete